viktiga influenser från intellektuella cirklar i Paris

Den idéströmning som brukar benämnas upplysningen fick viktiga influenser från intellektuella cirklar i Paris. I viktiga avseenden har den franska huvudstaden, eller ”ljusets stad” som den ibland kallas, förblivit västvärldens intellektuella och kulturella centrum. Konstnärer, författare, musiker och andra kreativa människor fascineras fortfarande av stadens skönhet, dess arkitektur, konstskatter, kulinariska upplevelser och dynamiska gatukultur. I Paris kan du se de senaste trenderna inom mode och konst växa fram. Den som regelbundet återvänder ser en stad i konstant rörelse och förvandling. Paris är aldrig tråkigt eller förutsägbart. Alla förtjänar att någon gång få uppleva staden, gå på gatorna och ta in ljuden, ljuset och lukterna. Besök Paris du också! Numera finns det en mängd prisvärda alternativ. Besök parisinfo.se och läs mer. Här hittar du sammanställningar om flyg och bussar, råd om restauranger och sevärdheter samt information om hotell och vandrarhem.

Är du intresserad av modern konst? I så fall är ett besök vid Musée National d’Art Moderne ett måste. Detta är Europas största museum för modern konst och är idag en del av kulturkomplexet Centre Pompidou. I området, som också omfattar Les Halles, hittar du dessutom en spännande och ständigt föränderlig gatukultur. Centre Pompidou färdigställdes 1977 och drog under de först tjugo åren omkring 145 miljoner besökare! När du själv besöker centret kommer du att förstå varför människor kommer från världens alla hörn för att uppleva det. I Centre Pompidous permanenta samling hittar du bland annat verk storheter som Henri Matisse, Wassily Kandinsky, Joan Miró och Pablo Picasso.

Om du vill uppleva något fantastiskt, åk till Paris! På www.parisinfo.se hittar du allt om resor till den franska huvudstaden.

Andra inlägg.