Vad är värt att minnas?

Vad är värt att minnas?
Det finns många åsikter om den nya fotografiska revolutionen. Det vill säga den tekniska framfart inom det fotografiska området som ger alla människor ständig tillgång till en kamera – och mycket goda möjligheter att både redigera, lagra och framkalla dessa bilder. De digitala kamerorna är idag mycket billiga och de flesta mobiltelefoner har någon form av kamera inbyggd. Du behöver alltså vare sig vara rik eller professionell fotograf för att ta bilder med relativt hög kvalité. För riktigt bra bilder behövs dock fortfarande god kunskap och dyr utrustning. Men det har skapats ett mellanläge som tidigare inte existerade. Var man kunde visst skaffa en enkel kamera och framkalla sina bilder; men framkallningen var dyr och många bilder blev inte bra; så det blev inte så många av dem som verkligen nådde fotoalbum eller hängdes upp på väggen.
Med dagens lättillgängliga fotograferande, oändliga och enkla möjligheter att redigera bilderna och lika oändliga möjligheter att lagra bilder – samt väldigt mycket billigare sätt att framkalla bilder – har det skapats en enorm bildbank i världen som inte ens går att jämföra med för 20 år sedan.
Samtidigt skapas det en urlakning av själva värdet av fotograferandet. Förr fotograferande man när något speciellt eller viktigt hände. Sedan satte man högtidligt in dessa bilder i album eller på väggar.
Idag fotograferas allt, alltid och de speciella ögonblicken drunknar.
Därför kan det vara bra att fundera över vad som egentligen är värt att minnas extra mycket och hålla nära hjärtat. Framkalla bilderna via en sida som gratis fotoframkallning och sätt dom i album, som man gjorde förr. Det hade sitt speciella värde att kunna ta fram detta album och försvinna bort i fina minnen – i stället för att zappa runt bland mobilens tusentals bilder av olika vardagshändelser och fester.

Andra inlägg:

  1. Spännande fotoprojekt för en billig peng