Under 2011 ökade försäljningen av e-böcker i Sverige med omkring 300 procent.

Läsplattan blir alltmer populär! Under 2011 ökade försäljningen av e-böcker i Sverige med omkring 300 procent. Allt pekar på att marknaden kommer att fortsätta växa i rasande fart. E-bokhandlarna satsar stort på den nya tekniken. Dels lanserar många egna läsplattor, dels ökar utbudet av e-böcker. Vi ser en liknande trend inom tidningsbranschen, där alltfler hushåll går över till digitala prenumerationer. Vill du veta mer om läsplattor. Besök då konsumentsajten http://www.läsplattor.eu. Här hittar du prisuppgifter, produktbeskrivningar och annan matnyttig information. Vi hjälper dig hitta den läsplatta som bäst passar dina behov.

Vad är då en läsplatta? Enkelt uttryckt är det en enhet för att ladda ner och läsa digitaliserade texter. Den skiljer sig från i ett par viktiga avseenden från surfplattan, som också blir alltmer populär. Dels har surfplattan en helt annan skärm. Den bygger på en teknik som kallas e-bläck. Tack vare denna erbjuder läsplattan en häpnadsväckande skärpa och en läsupplevelse som är skonsam för ögonen.

Många av oss inbitna läsare gillar att kunna göra marginal anteckningar och understrykningar. Det gäller naturligtvis även skolbarn och studenter. Med en surfplatta kan du fortsätta göra det. Dessutom kan du enkelt dela med dig av dina noteringar och ta del av andras anteckningar. Idag kan du använda dig av tjänster som Openmargin och Open Bookmarks, som utvecklats just för detta ändamål.

Inom ett årtionde kommer vi att läsa och förhålla oss till text på ett helt annat sätt. Ny teknik gör att utvecklingen går fantastiskt snabbt just nu. Om du vill hänga med i svängarna, gå då in på

Andra inlägg.