Städhjälp hos hjälp hemma

Städa din lägenhet genom att göra absolut ingenting
Är du hemma? Golvet är fullt av damm och kletiga fläckar, papperskorgarna är överfulla och diskbänken har ett lager av letigt någonting som du inte ens mins vad det är. Men det verkar vara samma klet som satt sig på några av köksluckorna och golvet. På något sätt har samma klet hamnat på hallspegeln och handfatet. Du inser att du behöver städa – och det ordentligt.
Så här ska du göra för att se till att din lägenhet blir ordentligt städad.

Gå ut genom dörren och lås efter dig. Sedan går du till ditt favoritkafé och tar en kopp kaffe. Kanske en kanelsnäcka om andan faller på. Nu är det viktigt att du inte anstränger dig för mycket. Sjunk ner i någon bekväm stol på kaféet och smutta i godan ro på din kaffe.

Efter det kan du ta en promenad. Varför inte fönstershoppa – eller shoppa på riktigt om du hittar något trevligt? Eller så låter du bli om du tycker att det verkar för ansträngande. Kanske ska du inte shoppa alls – eller ens promenera. Du kanske bara ska sätta dig på en bänk någonstans och titta på folk. Eller lägga dig under ett träd i en park och sova en stund. Viktigt att du inte anstränger dig för mycket. Ligg i en bekväm ställning så du inte tar ut dig.
Eller så stannar du kvar på kaféet – tar en kaffe till. Och en bulle till.
Du kanske gör något helt annat, du vet bäst själv vad du blir oerhört avkopplad och tillfreds av. Kanske klättra i träd eller gunga eller bygga en sandkaka. Gör vad du behöver – bara du mår bra av det.
Sedan kan du gå hem igen till din nystädade lägenhet.
Okej – hur gick det till?
För att svara på den frågan måste vi gå tillbaks någon vecka i tiden. Då du gick in på www.hjalphemma.se och beställde ett av deras städpaket med städhjälp i stockholm. Din egen städare från Hjälp Hemma har nämligen varit hemma hos dig när du var ute och gjort den städning som behövdes – och städat med trygg kompetens.Mer  på: https://www.hjalphemma.se/stadservice/hemstadning/

Andra inlägg.