Spännande fotoprojekt för en billig peng

Spännande fotoprojekt för en billig peng
Om man går tillbaks 30 – 40 år i tiden och tittar på de fotoprojekt som kända fotografer gjorde kan man visserligen bli imponerade av deras fotografiska bedrifter; men minst lika imponerad bör man bli över hur de lyckades finansiera projekten på den tiden. Då var fotograferande ingen billig sysselsättning. Film kostade pengar, framkallning kostade pengar, tid kostade pengar.
Och när man då genomför ett stort fotoprojekt så är det väldigt mycket film, framkallning och tid man pratar om.
Idag är det helt andra summor vi pratar om. Dels behöver du inte framkalla ett foto som du inte är helt nöjd med. Och själva framkallningen är både oerhört billig och kvick – om man jämför med gamla tiders förutsättningar.
Därför kan vem som helst – som har en bra idé – genomföra ett fotoprojekt.
Varför inte prova på en klassiker som att fotografera något en gång i timmen som långsamt förändras. Som en blomma som växer eller en gata under en dag när ljuset förändras. Allt du behöver är kamera, stativ och att vara på plats en gång i timmen. Framkallningen fixar du för nästan ingenting via en sida som www.framkallninggratis.se om gratis fotoframkallning.
Andra idéer att genomföra är fotografera en vy – bit för bit. Välj ut en enorm panorama vy, zooma in – och fotografera hela vyn bit för bit. Under tiden du fotograferar hinner saker förändras: folk rör sig, bilar rör sig, solen flyttar sig, molnen far fram över himlen. När du fotograferat allt väljer du ut en stor vägg och klistrar upp alla bilder så att de återskapar vyn. Resultatet blir på en gång både enhetligt och oerhört mångskiftande.
Här får du lägga lite mer tid, men framkallningen är fortfarande oerhört billig via en sida som www.framkallninggratis.se. Kanske har du egna projekt att förverkliga? Möjligheterna är oändliga.

Andra inlägg.