Rengöring av trappor

Ett smutsigt trapphus i ditt hem eller anläggning ger inget välkomnande intryck. Om du äger ett hyreshus, kommer dina eventuella blivande hyresgäster kanske inte att vilja hyra om de ser att trappan är så smutsig. Men om du håller den ren och fräsch, kommer det inte bara att se inbjudande och tjusigt ut; renligheten ger också ett mått på hur väl du tar hand om huset.
Här är de olika punkter du behöver följa för att hålla din trappa ren:
Avlägsna alla objekt från trappan, såsom leksaker, tofflor, tvätt etc.
Sopa ren sten-, kakel- eller trätrappan med en kvast eller borste. Börja uppifrån. Samla smuts, hundhår och annat skräp i en skräpkorg. Gör detta på en regelbunden basis.
Om trappan är täckt med matta, ska du använda en dammsugare med förlängningsslang och en bra borste. Även här ska du börja på toppen av trappan.
För att grundligt ta bort smuts och bakterier, kan du fylla en hink med varmt vatten och tillsätta 1 tsk. diskmedel. Blöt sedan en svamp och krama ur vattnet tills svampen bara är fuktig. Skrubba ren fläckar på kakel-, sten- eller trädelen av trappan. Torka därefter omedelbart med en torr trasa.
Det finns mycket mer att lära och läsa om trappstädning för den som är intresserad. En sida som innehåller mycket information om detta är www.trappstädning.biz. Det finns en hel del informativa artiklar och hjälpsamma texter här. Om du känner du behöver hjälp med din trappstädning kan du få kontakt med bra städfirmor via denna sida.

Andra inlägg.