Märkliga saker att göra i London

Har du varit i London? Kanske många gånger? Då har du nog besökt både Harrods, Towern och London Bridge till förbannelse. Du älskar staden, men är trött på de vanliga sevärdheterna. Då kommer här lite tips på lite udda ställen att besöka i staden.
Om du tyckte att Harry Potter var en serie böcker du gillade kanske du vill besöka en riktig bokhandel som säljer magiska böcker. Treadwell´s påstår sig vara en Truly Magical Bookshop. Bokhandeln ligger vid Covent Garden och säljer böcker i ämnen som magi, folklore, häxkonst, druidism, paganism samt antika religioner.
The Ham House är ett hus från 1700-talet som det påstås är det mest hemsökta huset i London. Vill du uppleva spöken beger du dig till Ham Street, Richmond-upon-Thames. Dock ges inga garantier för att du verkligen ser några spöken. I annat fall är det bara ett oerhört vackert hus från Storbritanniens stormaktstid. Och det kanske inte är så dåligt bara det.
En något mer välkänt sevärdhet – men likvärd lite udda – är The London Dungeon. Det är ett museum där via 40 olika utställningar kan uppleva Englans historias blodigaste händelser. Här hittar du Den stora branden i London, Jack Uppskäraren, Domedagen, Tortyrkammaren, Henrik VII av England, Towern och Franska revolutionen. I Labyrinth Maze of Mirrors kan du slarva bort dig själv i världens största spegellabyrint.
Det bästa sättet att uppleva märkliga saker i London är att vandra längs tvärgator och parallellgator till de större gatorna. Det vill säga; leta dig bort från de stora turiststråken. Det är där du kan botanisera i nischade och underliga butiker och upplevelser.
Vill du få tips på hur du reser billigt till London och bor på hotell london , kan du gå in på www.londonfakta.se. Här hittar du flera bra artiklar i dessa ämnen.

Andra inlägg.