Låna 1.6 miljarder till ett skojigt experiment

Låna 1.6 miljarder till ett skojigt experiment
Experiment är roligt. Och roliga saker ska man inte låta tråkiga saker som ekonomiska och fysiska begränsningar sätta stopp för.
Ett roligt experiment är att ta reda på hur många enkronor – som läggs bredvid varandra – som krävs för att nå runt jorden. Det finns olika sätt att ta reda på det. Det finns tråkiga sätt och roliga sätt. Det tråkiga sättet är att utgå från att både enkronor och jordens omkrets har mätts av människor tidigare. Utifrån dessa siffror kan man då räkna ut hur många enkronor som skulle krävas. Men hur kul är det?

Därför bör man välja det roliga sättet; och det är att gå till banken och låna enkronor att utföra experimentet med. Eftersom du inte vet hur många enkronor som kommer att gå åt är det nog vettigt att låna i omgångar; 10 miljoner enkronor åt gången. Sedan får man försöka övervinna sådana problem som att enkronor sjunker i vattnet och att berg och annan terräng gör vägen längre än jordens egentliga omkrets. Men sådant löser man efter hand. (En bra lösning på problemet att enkronan sjunker är ju att hålla fingret vid vattenytan där ena kronan slutar, så du vet var nästa krona ska börja. Då gör det inget att förra kronan sjunker till atlantens botten.) Ett annat problem är dock att få tillbaks alla enkronor när pengarna ska betalas tillbaks.

För er som genast vill sätta igång så börja med att ta ett lån. Gå in på www.bankexperten.se och läs vad som behövs för att du ska få ett lån. Se till att ha en uppställd budget.
För er som vill prova det allra tråkigaste sättet, att få svaret berättat, så kan vi avslöja att det krävs 1 miljard 603 miljoner och 800 enkronor.

  • Låna pengar billigt med bästa lånet
  • Båtlån med lån jämförelse
  • Lånekostnad vid annuitetslån
  • Andra inlägg:

    1. Låna – få – hyra: vad är vad?
    2. Låna för att spara