Hur du bygger din egen dator.

Hur du bygger din egen dator.
Att bygga sin egen dator är inte så svårt som man kan tro. Detta gäller dock stationära datorer. Att bygga sin egen bärbara dator är inget man bör ge sig på utan ordentligt med kunskap. Men stationära datorer är på många sätt som att sätta ihop en byggsats. Det enda som du bör vara noga med är att se till att alla bitar är kompatibla. Dels är de designade för att fungera med en viss sorts komponenter och dels får de inte vara för olika i ålder.
Ett bra tips är att utgå från moderkortet. Detta är datorns hjärta. Moderkortet sätter du fast i att chassi. Välj ett ganska stort chassi så du har plats att jobba och som ger bra ventilation. Se också till att strömaggregatet i chassit är starkt nog till moderkortet.
Sedan behöver du en processor. Utgå nu hela tiden från instruktionsboken till moderkortet. Här står vilka delar som är kompatibla.
Du kan köpa komponenterna i välsorterade teknikbutiker eller via nätet. Fördelen med att gå till butiker är att du kan ställa frågor till personalen. Annars brukar det vara billigare att köpa från nätet. Och du kan hitta väldigt mycket guider och instruktioner på nätet också. Se bara till att du köper från seriösa handlar som lämnar garanti om någon del skulle vara defekt.
När du väl har satt ihop din dator kan du uppgradera del för del när du känner för det.
Vill du läsa mer kan du gå in på www.laptopbolaget.se.
http://www.laptopbolaget.se/datortillbehor/

http://www.laptopbolaget.se/stationara-datorer/

http://www.laptopbolaget.se/sony-vaio/

Andra inlägg:

  1. Pyssla om din dator
  2. Från skrytbygge till pinsamhet på 25 år
  3. Hur man bygger en espressomaskin av delar i hemma