Hollywoods jojobantare nummer ett

Method Acting är en skådespelartradition som startades av Robert DeNiro och innebär att man inte ska låtsas utan verkligen göra. Man ska inte låtsas att man är en taxichaufför, men ska jobba som det i några månader. Man ska inte låtsas att man är tjock – man ska gå upp i vikt. Detta har sedan blivit prestige bland seriösa skådespelare och har flera gånger blivit belönat med priser och Oscarstatyetter.

En kvinnlig skådespelare som gjort jojobantning många gånger är Renee Zellweger i “Bridget Jones dagbok”. Bridget Jones väger 14 kilo mer än Renee Zellweger – vilket hon fick gå upp inför inspelningen av filmen 2001. Kort därefter skulle hon spela den smala musikalartisten Roxie Hart i “Chicago” och fick snabbt träna bort kilona och komma i toppform.

Oturligt nog – eller turligt tycker nog producenterna – gjorde “Bridget Jones dagbok” succé och en uppföljare påbörjades. Åter fick Zellweger gå upp till Jonesvikt. Denna gång var hon noga med att göra viktökningen tillsammans med en personlig tränare och en dietist. Både på vägen upp och på vägen ner efter inspelningen.
Problemet var dock att även tvåan blev en succé och en trea sattes igång. Oron inför faran med jojobantning plågade henne och inför trean valde hon att inte gå upp fullt lika mycket, utan ersätta en del av storleken med vadderade kläder och dylika knep. Vilket var ett sunt och vettigt val om man är mån om sin hälsa.
Är du mån om din hälsa och vill bandra sunt, gå in på www.viktfakta.se.

Andra inlägg.