Glasögon från Bodum

Glasögon från Bodum
Bodum, Inc., (även känd som BODUM) är en tillverkare av bords- och köksartiklar och grundades i Köpenhamn i Danmark 1944 av Peter Bodum. 1978 flyttade grundarens son och nya verkställande direktör, Jørgen Bodum, företaget till Schweiz för att placera Bodum strategiskt i Centraleuropa.
Förutom att vara känd för den estetiska kvaliteten på sina produkter är Bodum även erkänd som en ledande tillverkare av franska pressar och vakuumpaketerat  bryggkaffe (“Santos”). Bodum har omtalats i “fransk press” som ett varumärke inom många områden.
Bodum är känd för sin användning av borsilikatglas, som är mycket tålig när det utsätts för termisk chock eller hög hetta – sådana temperaturer som blir exempelvis i köksugnar och mikrovågsugnar. Borsilikatglas splittras eller exploderar inte som annars lätt sker med limesoda glas när detta utsätts för termisk chock eller hög hetta. Borosilikatglas används också inom forskning och tillverkning i labbmiljöer där styrka och hållbarhet är inte bara viktiga utan förutsättningen för att verksamheten alls ska kunna bedrivas.
Men även andra sorters glas har Bodum varit inne på att producera. Som allsysslare inom alla möjliga områden har Bodum även tillverkat glasögon. Bodums glasögon är mycket uppskattade. Har du efter denna text blivit sugen på att köpa ett par – då det verkar spännande – men vill ha dem till ett överkomligt pris, då kan du besöka sidan glasögonmode.se. Detta är en sida som har samlat glasögon från flera olika glasögonstillverkare. Här finns exempelvis glasögon från  Lafont, Boss by Hugo Boss, Julbo, S.T. Dupont, Sferoflex och Tiffany & Co.

Andra inlägg:

  1. Synpunkter på glasögon