En mördande tråkig konferens

En mördande tråkig konferens
Om du bara har minnen av konferenser som inspirerande, givande och till och med underhållande – då kommer du inte att känna igen dig av nedanstående text. Du har kanske haft tur. Dina konferensarrangörer har kanske hittat till konferensproffsen redan. Kanske har du helt enkelt bara väldig låga krav.

Nåväl. De flesta av oss har i varje fall upplevt konferenser i långa banor som varit mördande tråkiga och tomma. De har gett känslan av att existera bara för att det ska vara så. Ett företag bör arrangera konferenser och dessa bör innehålla vissa moment. ”Varför” spelar mindre roll än ”att”.

Schemat ser samma ut gång på gång. Ofta är det samma föreläsare som återkommer och pratar om samma saker – som inte var intressanta ens första gången. De drar samma skämt – som inte var roliga första gången. Och de begår samma klumpiga och oprofessionella misstag – som inte var förlåtliga ens första gången. Men de är svåger till någon i ledningen och får sina gig på det sättet.
Maten är den samma på varje konferens. Lokalerna är de samma och deltagarna är de samma.

Budgeten är låg och ingen sköter dina arbetsuppgifter på kontoret när du är på konferens. Det får du jobba igen när du kommer tillbaks. Så trots att konferensen vare sig är utmanande eller har ett högt tempo – så känner du dig konstans stressad.

På kvällen går gänget ut och slår runt. På samma krog och alla blir alldeles för berusade. Försöker kompensera dagens tristess med motsvarande mängd alkohol. Samma personer spyr på samma toalett och samma människor är otrogna mot samma respektive. Meningslösa risker och spänningar för att kompensera en mördande tråkig konferens.

För att undvika och slippa allt detta – se till att konferensen blir annorlunda. Gå in på www.konferensprofssen.se och bryt tristessen där.

Andra inlägg.