Bryssel är en ständigt föränderlig stad.

Bryssel är en ständigt föränderlig stad. Vid folkräkningen 1991 uppgav mer än en tredjedel att de var födda i ett annat land än Belgien. Idag finns det stora grupper av människor med turkisk och marockansk härkomst. Många människor har också kommit från fransktalande områden i Demokratiska republiken Kongo, Rwanda och Burundi. Resultatet är en spännande mångkulturell stad med ett rikt uteliv och en spännande restaurangscen. Ofta väljer resenärer städer som större London och Paris framför Bryssel, men den belgiska huvudstaden är väl värd ett besök. Mer information hittar du på bryssel.org.

I Bryssel kan du räkna med att äta både gott och rikligt. Stadens traktörer och krögare brukar skämtsamt säga att de serverar mat av fransk kvalitet, men i tyska portioner. För den ölintresserade är Bryssel ett måste. Även om de stora bryggföretagen dominerar marknaden så finns det fortfarande rum för spännande mikrobryggerier. I affären Beer Planet, som du hittar på Rue de la Fourche (eller Greepstraat), kan du välja mellan ett enormt stort antal ölsorter. Här hittar du inte bara de klassiska sorterna utan även exotiska fruktöl, genuint belgiska Gueuze och Lambic, ett stort sortiment av vita öl, diverse säsongsbrygder samt en massa abbey- och trappistöl. Ett annat bra alternativ är Bier Tempel, som ligger nära Grand Place. Bägge butiker har väldigt generösa öppettider.
Den som planerar sin resa och läser på i förväg belönas ofta med en rikare upplevelse. Bryssel är en enormt spännande stad som erbjuder historia, kultur, arkitektur och nöjen för alla åldrar. Gå in på www.bryssel.org och läs mer.

Andra inlägg.