Bo och njut billigt i Miami

Bo och njut billigt i Miami
Du har väl anlänt till Miami och vill nu ha ut så mycket som möjligt av de slantar du har kvar efter resan dit. Även om Miami är en plats där massor av rika människor trängt in sig i rader av lyxiga bostäder – så är det även en stad med stor fattigdom. Denna unika kombination gör att Miami är en stad där du kan hitta gratis eller billiga nöjen på olika sätt.

Givetvis är ett av de största och roligaste nöjena att bada och slappa på de många stränderna, njuta av det fantastiska vädret och besöka olika speciella kvarter som China Town och Little Havana.
Men du kan även komma in gratis på olika ställen, om du bara går på rätt tider. Fairchild Tropical Botanic Garden kommer du in gratis till första onsdagen i varje månad. Miami Art Museum gratis varje söndag och andra lördagen i varje månad. Museet för nutidskonst är gratis på tisdagar, och The Wolfsonian har fritt inträde efter kl 18 på fredagar. Vitkindad Historic State Park är inte gratis, men nära på. Inträdet är en dollar. Många byggnader i området har gratis guidade turer. Kolla upp vilka.

När du ska köpa mat och gå på restaurang ska du givetvis hålla dig borta från de rika kvarteren och leta dig till områden som just Little Havana. Här hittar du inte bara mer prisvärd mat, utan spännande Kubans mat.
Boendet är ett eget kapitel i Miami. Även här finns det stora skillnader mellan de rika områdena och de fattiga. Vill du bo billigt ska du inte ta in på hotell i centrum eller längs ”nyklarna” – där alla rika bor. Om du går in på miami hotel kan du se var du hittar billigt boende i staden. Här kan du leta alla sorters boende. Sidans sökmotor för hotell har ett väldigt detaljerat sökfilter som gör att du kan hitta precis den sortens boende du vill ha.
Är du bara ute efter billigt hittar du boende från 298 SEK och uppåt. Det exemplet heter Airways Inn & Suites och är ett enstjärnigt hotell.

Andra inlägg.