Bege dig på en speciell guidad tur när du är i Prag

Bege dig på en speciell guidad tur när du är i Prag
Möjligheten att få se ovanliga och speciella sidor av Prag är stor. Här finns både egensinniga taxichaufförer och engagerade guidebilar. Taxichaufförerna ska man kanske dock inte i första hand engagera som guider – men om man inte är rädd av sig kan det vara ganska underhållande att ta sig en tur med en chaufför som helt plötsligt blir fly förbannad på en annan billist, stannar bilen, rusar ut och börjar råskälla på denne.
Är du mer intresserad av att se staden Prag på ett mer informativt och konstruktivt sätt – utan att behöva stå ut med en massproducerad turistfälletur – då ska du leta dig fram till gänget som kör guidade turer i veteranbilar. Dom utgår inte från någon fast punkt, men om du följer floden från centrum någon kilometer upp kan du hitta dom vid ett gammalt torg. Om inte annat kan du fråga dig fram till dem, för de är välkända. Här finns ingen fast rutt om du har andra önskemål är det dit ni åker och de duktiga guiderna berättar det de vet och tar dig till ställen de älskar.
Beroende på smak väljer du den bil du tycker mest om. Men cabriolet är ett tips – åtminstone om sommaren – då det ger en fantastisk utsikt över staden när ni reser genom den.
Men först och främst ska du hitta någonstans att bo. En bra sida att hitta det perfekta boende i Prag på är www.hotell-prag.se. Här hittar du dels artiklar om staden och tips på billigt flyg dit; men också en sökmotor med stadens hotell. Genom att ange dina önskemål i ett detaljerat sökfilter får du fram de hotell i Prag som skulle passa just dig bäst. Och det behöver definitivt inte vara de stora välkända kedjorna.

Andra inlägg.