Bakom Steven står Jens Saltin och Fredrik Olofsson

Håll utkik efter appen Steven! För den kommer bli en trogen följeslagare i din mobil, som du för allt i världen inte vill vara utan. Tanken bakom Steven är lika enkel som genial, då appen gör det smidigt att hantera gruppbetalningar.

Steven är således den naturliga förlängningen av den omåttligt populära appen Swish. Med Steven ser du enkelt och klart vilka i ditt sällskap som har betalat och vilka som inte gjort det. Steven kan med fördel användas när ni är ett större sällskap som går ut och äter, när man bokar in flyg och hotell inför en stundande resa eller då man ska samla in pengar till en gemensam present.

Bakom Steven står den tidigare Klarna-chefen Jens Saltin och den välkände systemutvecklaren Fredrik Olofsson. Duons tanke med Steven, som för övrigt fått sitt namn efter uttrycket “even Steven”, är att appen ska presenteras för svenska användare under våren 2018 men att en internationell lansering också är att vänta.

Allt är således bäddat för succé. För är det någon som förkroppsligar innovation, smarta betalningslösningar och internationellt fokus så är det verkligen Jens Saltin.

Hans tidigare uppdragsgivare Klarna behöver knappast någon närmare presentation. Jens Saltin inledde sin sjuåriga karriär inom Klarna som key account manager för Klarna mobil. Och under årens lopp har han haft en rad olika, högt uppsatta, poster inom företaget. När Saltin valde att lämna Klarna kunde han titulera sig landschef över den viktiga marknaden Storbritannien.

Sedan dess är det många som undrat vad nästa steg i Saltins karriär skulle komma att bli. Och när det nu står klart att det blir Steven så känns det onekligen som en självklarhet. Håll utkik efter Steven där appar finns. Och tänk också på att tala om för dina vänner att ladda ner Steven – appen som gör ditt och dina vänners nästa restaurangbesök lite enklare och trevligare!

Andra inlägg.