Att vara rik eller ej – det är frågan

Att vara rik eller ej – det är frågan
Att vara rik är en dröm för väldigt många människor. Och dom som är inte är rika är väldigt fascinerade över det liv som de riktigt rika lever. Det känns som ett helt annat liv än det vi andra lever. Vi som ibland måste låna pengar för att få månadsbudgeten att gå ihop. Men att låna behöver inte vara motsatsen till att vara rik. Även de mycket rika lånar ibland pengar. Om en rik investerare ska ha råd att köpa upp en hel koncern kan ett stort lån behövas. Och tittar man på världens rikaste land – USA – så finns det inget annat land som har större lån. Det kanske går att ifrågasätta om de egentligen är världens rikaste land om de är skyldiga så mycket pengar. Men det är inte alltid så man räkna.
Titta bara på vår egen Ingvar Kamprad. Om man tittar på ett sätt så har han dragit sig tillbaks från affärerna och överlåtit sitt gigantiska imperium på olika stiftelser. Tittar man på ett annat sätt är IKEA i sin helhet fortfarande hans egendom, vilket gör honom till världens – utan hot – rikaste man. IKEA värderas idag till 600 miljarder kronor, vilket skulle innebära en förmögenhet som med 253 miljarder kronor överstiger den som Carlos Slim Helus innehar – som enligt tidningen Forbes är världens rikaste person.
Inget är alltså helt självklart i pengarnas värld. Att ta ett lån är således heller inget tecken på fattigdom eller desperation. Om du tar ett lån kan det vara början på något storslaget projekt eller en stor investering. Så om du har planer på att i framtiden bli Sveriges nya Ingvar Kamprad kan du gå in på www.låneansökan.se och ansöka om ett lån. Här kan du få lån enligt dina särskilda förutsättningar.

Andra inlägg.