Att välja städfirma

Du har två beslut att ta. Först och främst ska du bestämma dig för om du alls ska anlita en städfirma. Det är inte alls säkert. Det kan ju vara så att du har ett litet nystartat företag med bara ett par anställda i ett litet kontor – då är det inte helt försvarbart att lägga de pengarna på städning.
Å andra sidan kan det var precis vad som behövs. Om du och dina anställda har spetskunskap och er tid är ytterst dyrbar, då är det tvärtom oförsvarligt att någon av er ska lägga er tid på städuppgifter. Brytpunkten ligger egentligen vid hur mycket det kostar ditt företag att en städfirma gör en städuppgift mot hur mycket det kostar om din personal gör det. Betänk också att städpersonal har spetskunskap inom sitt område. En utbildad städare rengör toaletten troligen dubbelt så snabbt och fyra gånger så bra som en utbildad dataingenjör. Så även om deras lön skulle vara den samma – vilken den sällan är – så får du betala åtta gånger så mycket för att din personal ska städa mot att en utomstående städfirma ska göra det.
Är dina anställda dock gymnasieungdomar som knäcker extra med att vika ihop pappkartonger eller dylikt, då kanske det är mer ekonomiskt att låta dem också sköta städningsuppgifter.
Du får helt enkelt räkna på det.

Men om du bestämmer dig för att anlita en städfirma kan det vara bra att jämföra olika företag med varandra så att du hittar den firma som kan tillgodo se just ditt företags behov. Jämför gärna fler olika företag med varandra innan du bestämmer dig för något speciellt.
Du kan använda en tjänst som http://www.kontorsstädning.org för att göra den delen av arbetet lättare. Gå in och se dig runt så kan du få mycket hjälp på vägen att välja. Läs mer om http://www.xn--kontorsstdning-eib.org/kontorsstadning-stockholm/

Andra inlägg.